Polski
SzeregowaNessie
2017-09-25 17:55:55
chłopcy z placu broni test pytania i odpowiedzi
Odpowiedź
rako139
2017-09-25 23:35:51

1.Jak nazywał się najmłodszy chłopiec z placu broni? a)Czele b)Nemeczek c)Boka d)Gereb 2.Czy Nemeczek zachorowal? a)Tak b)Nie c)Nie wiadomo 3.Jak nazywał się dowódca czerwonych koszul? A. Feri Acz B. nie było C. Mateusz 4.Gdzie spotykały się czerwone koszule? A. nie spotykali się B. W parku C. W domu dowodcy D. W ogrodzie botanicznym na wyspie 5.Czy nemeczek zmarł? A. nie B. tak 6.Jak nazywał sie pies pilnujący placu broni? A. Azor B. Pimpek C. Hektor 7.Jak nazywał się dowódca chłopców z placu broni? A. Krzyś [nazwisko nie bylo napisane] B. Janosz Boka C. Piotrek Nowak 8.Kto był zdrajcą z placu broni? A. czele B. nikt C. nemeczek D. Gereb 9.Jaki kolor miała chorągiewka chłopców z placu broni? A. czerwono-zielona B. zielono-Zółta C. biało-niebieska 10.Kto był szeregowcem? A. Nemeczek i Hektor B. Gereb i Azor C. Czele i Hektor ODPOWIEDZI 1.B 2.A 3.A 4.D 5.B 6.C 7.B 8.D 9.A 10.A

Dodaj swoją odpowiedź