Matematyka
paulinaaugust
2017-09-29 18:51:05
Jeden i trzy piąte - (pięć ósmych × zero,osiem + jeden i trzy piąte) : dwa= ? (Jeden i dwie trzecie + zero,pięć) × (pięć i dwie piąte - trzy,dziewięć)= ? Dam dziękujkę za jedno a za dwa naj <33
Odpowiedź
Paulaade
2017-09-29 23:53:15

powodzenia mam nadzieje ze pomoglam

ekosystem
2017-09-29 23:54:30

jeden i trzy piąte - (pięć ósmych x osiem dziesiątych + jeden i trzy piąte) : dwa= jeden i trzy piąte - (jedna druga + jeden i trzy piąte) : dwa= jeden i trzy piąte - (pięć dziesiątych + jeden i sześć dziesiątych) : 2= jeden i trzy piąte - dwa i jedna dziesiąta : 2= jeden i trzy piąte - dwadzieścia jeden dziesiątych x jedna druga= jeden i trzy piąte - dwadzieścia jeden dwudziestych= jeden i dwanaście dwudziestych - dwadzieścia jeden dwudziestych= jedenaście dwudziestych (jeden i dwie trzecie + jedna druga) x (pięć i dwie piąte - trzy i dziewięć dziesiątych)= dwa i jedna szósta x jeden i jedna druga= trynaście szóstych x trzy drugie= trzynaście drugich x jedna druga= trzynaście czwartych= trzy i jedna czwarta słownie bo ułamków się tu nie da zrobić :)

Dodaj swoją odpowiedź